Demensrådgivning

Forebyggelse af demens er til dels mulig og i den forbindelse gør et antal faktorer sig gældende. Generelt handler det mest om livsstilsændringer. Hvis man lever et aktivt liv, indtager sund mad, har mange oplevelser, bliver ved med at lære nye ting, ikke lever for meget alene og f.eks. sørger for at bruge høreapparat når det er nødvendigt, har man mindre risiko for at udvikle demens. Hvis man allerede har symptomer af demens, er det stadig de samme livsstilsændringer, som vil kunne have en bremsende effekt på sygdommen.
Omgivelsernes indflydelse på menneskets psyke og velvære har en stor betydning for alle og ikke mindst mennesker med demens. Det er derfor meget vigtigt hvordan man indretter bolig og omgivelser. Helende arkitektur er et emne som Forebyggende Medicin har stor interesse for. For menneskets velvære er det almen bekendt at ting som natur, dagslys, frisk luft og stilhed er vigtige faktorer. Men der er endvidere flere faktorer som former, farver og materialer som har en indflydelse.
For mennesker med demens er der derudover en række forhold, der gør sig gældende for at de kan have et bedre liv med en højere livskvalitet. Disse forhold har vi undersøgt grundigt i vores arbejde med støtteforeningen 'Margurittens Venner', 'Byen for Livet', Demensalliancen og Bygherreforeningen.
Hver gang vi med Demensalliancens rejsehold besøger nye plejehjem bliver vi endnu klogere på hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer. På den måde holder vi fingeren på pulsen og er vores viden på området meget up to date.
 
Bestilling af rådgivning, konsultation eller foredrag om demens eller demensvenlig indretning kan ske ved henvendelse til Forebyggende Medicin.
 
 

Bestilling af rådgivning, konsultation eller foredrag:

 
 
 
Forebyggende Medicin | CVR: 32 96 92 75 | Åvej 9, 5792 Årslev  | Tlf.: 23 92 22 13 | forebyggendemedicin@mail.dk